sunnuntai 29. joulukuuta 2019

Takaisin Balille

Gilin hyvästelyn jälkeen tultiin takaisin Balille. Edelleenkin siihen samaan laivalippuun kuulu myös takaspäin kuljetus hotellille. Satamassa oli kuitenkin ihan kauhee härdelli, kun kaikki taksikuskit hyökkäs häiritsee laivasta pois tulevia turreja. Kukaan ei meinannu uskoo, et meillä on jo etukäteen varatut ja maksetut liput kyydistä. Kuskit yritti selittää, et meidänkin pikkubussi kiertää kaikki maholliset paikat matkan varrelta ja matka-aika tulee olee yli 3h. Eihän me sitä uskottu, vaan hypättiin tyhjään bussiin joka oli perillä Canggussa noin 1,5h ajon jälkeen. Matkaaminen Balilla voi olla kyllä oikeesti aika hidasta. Tää meidänkin puolentoista tunnin ajo oli vain 50 kilsaa. Viimeisiksi neljäks yöks otettiin majoitus Canggusta. Taas tosi kiva villa, josta ei kyllä harmillisesti tullu otettuu yhtään kuvia jostain syystä. Vuokrattiin taas myös skootterit.
Mä en ihan enää pysyny porukan mukana kun bali belly oli jatkunu jo reilun viikon. Olo oli aika heikko. En onneks oksentanu kertaakaan, ei ollu ees huono olo mut kaikki tuli vaan muuten pihalle. :D Välillä oli pakko jäädä villalle sänkyyn makaamaan ja lepäämään. Muuten mä kyllä liikun ihan hyvin, piti vaan varmistaa et vessa on jossain holleilla. Yks päivä otettiin taksi Uluwatun puolelle, eli Balin eteläiseen osaan. Siellä oli mageen näköisiä rantoja. Taksi vei meijät ihan etelään Melasti beachille, jossa hengailtiin päivä.

Auringonlaskua haluttiin lähtee kattoo eri paikkaan. Otettiin taksi Mana Uluwatuun, joka oli todella kiva pieni ja rento pooliravintola. Sieltä sai tosi hyviä smoothieita ja oli hienot näkymän merelle, vaikka paikka ei ollutkaan ihan kiinni rannassa. Matka Uluwatusta taksilla takaisin Cangguun oli aika tuskaa. Se vaan kesti ja kesti, vaikka matkaa oli alle 30km. Siihen meni yli kaks tuntia, kun kaikki muutkin oli tottakai auringonlaskun jälkeen liikkeellä. Kakspyöräiset on kyllä Balilla paras liikkumismuoto. Niillä pääsee hyvin liikkumaan kapeilla teillä.


Canggusta löyty muuten ehkä parhain aamupalapaikka, jossa käytiin. Peloton super shop. Ei ollu kyllä mikään kovin halpa paikka, mut jokaisen rupian arvoinen. Super hyviä avocado toasteja, smoothie bowleja, pannareita, mehuja, kombuchaa... Vaikka mitä. Ja mikä parasta, lähes kaikki sai myös gluteenittomana. Täytyi ottaa ilo irti. Käytiin Pelottomassa useemman kerran. Suositus!


Viimeiset päivät vietettiin rennosti skobailemalla ilman suuria suunnitelmia. Canggun alueella oli kivoja, vehreitä riisipeltomaisemia.


Kaks viikkoo indoissa meni lopulta nopeesti, vaikka samalla tuntuikin et olis ollu reissussa kauemmin. Aina kun vaihtaa paikkaa useemman kerran, tulee fiilis et matkalla olis pidempään. Se on kivaa. Kunhan ei liian montaa kertaa vaihda, et koko homma ei mee pelkästään muuttamiseks. Balista jäi kaikenkaikkiaan hyvä fiilis. Sellainen, et lähtisin uudestaankin. Vaikka saari on tavallaan pieni, on se oikeesti aika iso. Paljon olis siis vielä nähtävää. Ihan eri tyylisiä aluita, pienempiä kyliä ja erilaista rantaa. Sisämaan Ubud jäi esimerkiksi kokonaan näkemättä, kun kaikkee ei vaan saa mahdutettua pariin viikkoon. Jo siinä on syy, miks tahtoisin palata takaisin. Bali bellyä en kaipaa tippaakaan, mut kyllä siitäkin selvittiin. Ja voin olla varma, et jos joskus palaan, toivottaa Bali mut tervetulleeksi ihan samalla tavalla. Se on vaan niin peruskauraa mulle. Surffaus jäi myös kokematta. Olin säästelly sitä just reissun viimeiselle osiolle Cangguun, mut kunto oli just ton paskomisen takia niin heikko, et en päässy aalloille... Ensikertaan myös se siis. Kiitos Bali, kiitos reissuseura, oli oikein mukavaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti