sunnuntai 20. lokakuuta 2019

Kesäloma nro1: Biitsilaiffii Skiathoksella

Tähän alkuun ekana ilmoitusluontoista asiaa. Jostain syystä en pysty enää vastaamaan mun blogeihin tulleisiin kommentteihin. Nään kyllä kommentit ja pystyn kirjottamaan kommenttikenttään vastauksen, mut se katoo samantien johonkin bittiavaruuteen sitä julkaistessa. Oon koittanu bloggerin käyttiksellä, googletilillä ja anonyyminäkin, mut vastaukset ei tuu näkyville. En siis oo tahallaan vastaamatta kenellekkään. En tiiä mikä homma... Edelliseen postaukseen tuli kysymys kamerakalustosta. Kamerana mulla on Canon 6D ja linsseinä tällä reissulla oli mukana Samyangin 14mm f2.8 laajis ja Canonin 40mm f2.8 pannari. Sit välillä mukana kulkee myös Canonin 24-70mm f4 L, mut oon aika ihastunu tohon laajis+pannari komboon. Myös tän postauksen kuvat on otettu kumpaakin linssiä käyttäen.

Sit itse asiaan. Skiathospostaukset jatkuu vielä muutaman pläjäyksen verran. Skiathoksella on aivan hullu määrä rantoja ympäri saarta. Erilaisia ja eritavoin saavutettavia. Toisilla enemmän porukkaa ja toisilla vähemmän. Ihan ekat rantabongaukset suoritettiin kävellen. Skiathos Townin lähellä on pari rantaa. Seuraavaksi lähettiin vesille. Skiathos Townista lähtee paatteja monille rannoille. Varsinkin saaren lounasosiin.


Skiathoksen suosituimmat rannat sijaitsee kaikki lähellä saaren päätietä, lounas ja eteläosissa. Päätien varressa on suurin osa saaren hotelleistakin. Paattikyyti vei meijät Koukounaries beachille. Se oli nätillä paikalla ja sieltä löyty hyvin palveluita. Vessat, erilaisia kiskoja josta sai pientä safkaa, sekä aurinkotuoleja. Porukkaa ei ollut paljon, mut se varmasti johtu meidän loman aikaisesta ajankohdasta. Skiathoksen suosituimmat rannat on aika kansoitettuja kun sesonki on kuumimmillaan. Päätien läheisyydessä olevat rannat on helppo saavuttaa. Parkkipaikkoja löytyy isoimpien biitsien läheltä hyvin. Skiathoksella kulkee hyvin myös bussilla rannalta rannalle.Me ei haluttu olla bussi/vene aikatauluista riippuvaisia, joten heti ekoina päivinä päätettiin ottaa vuokralle mönkijä. Mönkkärit on useista Kreikan kohteista hävinny törttöilevien kuskien takia, mut Skiathoksella vuokraaminen on vielä mahdollista. Mönkkäreihin on ikärajat ja yhessä vuokrauspisteessä ei meinattu uskoo, et Hene on yli 26-vuotias... :D Samainen mesta varotteli myös kauheesti mönkkärillä ajamisesta, mut uskallettiin kuitenkin ottaa sellanen vuokralle. Vuokraamon tyyppi varmaan aatteli, et tällänen nuori pariskunta kuuluu just siihen törttöileväänkänniporukkaan. Hene on rauhallinen kuski ja liikenne Skiathoksella, ainakin tähän aikaan vuodesta, oli myös rauhallista. Mönkkärin vuokraaminen oli yks parhaita juttuja koko reissussa. Ekaks tutustuttiin päätien läheisyydessä oleviin rantoihin.

Ylläolevassa kuvassa Troulos beach. Päätiellä oli helppo ajaa, ei voinut eksyä ja biitsejä oli tiuhaan. Käytiin monella rannalla, just niillä suosituimmilla alueilla. Lähettiin myös ettimään alueelta vähän rauhallisempia ja pienempiä rantoja. Diamandi oli kiva pikkubiitsi, jonne ensin ajettiin mettätietä, jätettiin mönkkäri kukkulan päälle ja sieltä laskeuduttiin pientä jyrkkää polkua pitkin alas rannalle. Diamandilla oli tosi vähän porukkaa ja ehkä vähän hipahtava meininki. Siellä oli ihmisen hyvä olla. Mitä rauhallisempaa, sen mukavampi.Kaikilta rannoilta ei ees oo kuvia. Osalla käytiin vaan nopsaan piipahtamassa ja tekemässä nopee arvio oliko se kiva vai ei. Skiathoksella on yli 60 rantaa, joten kaikille löytyy varmasti joku mesta mihin mennä. Valkohiekkaisia rantoja ei löydy, eikä vesikään oo ihan niin superkirkasta kun esim Pargassa, mut nätin kirkasta se silti on. Rannat on pääasiassa kullankeltaisia, jotkut vähän vaaleempia ja jotkut tummempia. Kivirantoja on muutamia, joista yksi oli ihan superkaunis. Siitä lisää omassa postauksessaan. Myös muut rantajutut jatkuu tulevissa postauksissa.

1 kommentti:

  1. Kiitos paljon vastauksesta kamerakysymykseeni liittyen! Otat meinaan aivan upeita kuvia ja blogiasi on ihana seurata :)

    VastaaPoista