keskiviikko 23. lokakuuta 2019

Kesäloma nro 1: Veneretki Lalaria-Kastro-Arkos

Pidettiin mönkkärin vuokrauksesta yksi päivä taukoa. Oltiin siis alkuun otettu se vain kolmeksi päiväksi, eikä vielä oltu varmoja et tarvitaanko enempää. Välillä oli aika puuhata muuta. Rantailut ei suinkaan ollu vielä loppu, vaan bookattiin meille paattiretki Skiathoksen kauneimmalle rannalle. Ennen veneeseen hyppäämistä käytiin aamupalalla läheisessä kahvilassa. Alkuun oltiin ajateltu et syödään huoneessa aamusin jotain eväitä, mut käytiinkin sit melkein aina syömässä aamupala jossain kivassa kahvilassa. Meijän kummankaan päivä ei lähe käytiin pelkällä kahvilla, joten kiva oli istuu alas ja syödä aina vähän paremmin. Skiathoksella oli kivoja kahviloita, joista lemppari oli IL POSTO.

Sanotaan et Skiathoksen kaunein ranta on Lalaria. Se piti päästä itse toteamaan. Ranta sijaitsee saaren koilliskärjessä, eikä sinne oo mitään mahkuja päästä muuten kuin vesitse. Ranta on pelkkää valkoista pyöreää kiveä ja sitä reunustaa korkeet ja tosi jyrkät vuorenrinteet. Lalariaan saa ostettua helposti paattikyydin Skiathos Townin satamista. Tarjoajia on monia. On purkkarikyytiä, yksityispaattia ja isompia veneita. Me otettiin joku aamupäivän halpispaatti, joka kävi myös parilla muulla rannalla samaan syssyyn. Jälkeenpäin vähän harmitti, kun huomattiin et oli mahdollista ostaa myös pelkkä Lalarian pyrähdys. Silmiin oli osunu vaan näitä kiertelyitä. Se ei kuitenkaan ollut onneks paha, veneellä ei ollu paljoo porukkaa eikä rantakaan ollu tupatentäynnä, vaikka sinne tuli samaan aikaan muitakin paatteja.

Lalaria oli ihan sairas paikka. Aivan totta mitä siitä puhutaan. Kyllä se on Skiathoksen kaunein ranta. Se oli jotenkin todella uniikki. Leuka loksahti samantien auki kun veneen lähestyessä rantaa. Pari kyyneltäkin karkas silmistä. Ihan mieletön mesta. Vaikka oon nähny paljon hienoja paikkoja, niin vaikee verrata tätä mihinkään. Vielä jos olis ollu täysin tyyni keli, niin kaikki olis salee näyttäny vielä kreisimmältä. Lalarian kivien kerääminen on ehdottomasti kielletty. Siitä voi napsahtaa mojova sakko, jos jää kiinni.

Reilu pari tuntia oli aikaa fiilistellä kaunista Lalariaa. Sitten matka jatkui seuraavalle rannalle, Kastro beachille. Kastro on historiallinen alue, josta löytyy vanhat linnoitukset. Ranta on pieni ja nätti. Siellä on myös pikkunen taverna, josta saa syötävää. Rannalta kulkee portaat linnoituksille. Jotkut lähti kiipeämään, mut me jäätiin vaan rantsuun ja tavernaan. Linnoitukset kyllä kiinnosti, mut varattiin niiden tutkimiseen ihan kokonaan toinen päivä. Sinne pääsi nimittäin myös ajamalla. Skiathoksen pohjoisen osan rannoilla oli mun mielestä ihan selkeesti kirkkaampaa vettä. Rannat oli enemmän kivisiä, joten siitä varmaan johtui. Mä itte fiilaan pikkukivirantoja tosi paljon.Myös Kastrolla oli pari tuntia aikaa hengailuun. Sen jälkeen oli vielä yksi saari Skiathos Townin edustalla katsottavaksi. Venematka takaisin tuntui kestävän kauan kun olin ihan jäässä koko matkan. :D Muuten päivisin oli kyllä lämmin, mut merituuli vielä viilee. Kiva oli päästä tuulen suojaan takas lämpimään. Vika ranta oli Arkos beach, joka sijaitsee samannimisellä pienellä saarella. Se oli tyylikäs pikkunen ranta, jossa myös pieni taverna. Käytiin siellä yksillä. Tässä vaiheessa päivää oli jo ihan hyvä hieman pakoilla aurinkoa... Arkos oli vissiin joku rikkaiden ranta. Näin meille kerrottiin. Pari ihan hienoo jahtia edustalle pysähtyikin ja porukkaa oli rannalle hengailee.Oli mukava rantahyppelypäivä, vaikkakin se Lalaria itsessään olis jo riittänyt. Siellä olis ollu siistiä olla pidempäänkin ja vaan fiilistellä kaikkea ympärillä olevaa. Vaikka kuvat sieltä näyttää ihan hienoilta, oli se vielä paaaaljon hienompaa siellä paikanpäällä. Oli vaikeeta ikuistaa sitä kaikkee. Onneks se pysyy mielessä aina. Lalariasta tuli vähän mieleen Gotlanti. On hauskaa miten mä vertaan monia paikkoja ihan näihin meidän naapurimaihin. Kreikan monista paikoista tulee myös mieleen Norja. :D Se on hienoo et ihan läheltäkin löytyy yhtä hienoja paikkoja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti