sunnuntai 12. elokuuta 2018

Parga 2018: Valtos & Venetsialainen linnoitus

Koko kesä on ollu tosi reissujentäyteinen. Kalastuksen perässä muutamat ja parit tripit ihan muutenkin. Kirsikkana kakun päällä odotti vielä yks reissu heinä/elokuun vaihteessa, jolloin Henellä oli kesäloma. Jo reissua suunnitelessa täyty pitää mielessä sellanen seikka, et se on pahinta sesonkia monessa kohteessa. Mä oon tunnetusti ihan liekeissä aina kaikkien reissusuunnittelujen kanssa, joten ku Henen lomapäivät oli varmistettu, aloin tuumasta toimeen. Hene luotti mun taitoihin kasata muutamia eri vaihtiksia, joista sit mietittiin yhessä kiinnostavin. Mä oon aina valmis lähtee Aasiaan, mut tällä kertaa tiet vei välimerelle. Ihan uutta aluetta mulle. Vaikka olin suunnittelun kans suht ajoissa liikkeellä, oli toi reissun toteuttamisajankohta niin keskellä sesonkia, et potentiaaliset majoitusvaihtikset alkoi aika nopeesti loppumaan. Lopulta meillä oli kaks eri vaihtista Kreikasta, joista kumpikin ihan rehellisiä pakettimatkoja. Minä... pakettimatkalla, kyllä. Myös se oli ihan uusi aluevaltaus. Sopiva setti löyty Tjäreborgilta ja voiton vei pieni ja idyllinen Parga, joka sijaitsee manner-Kreikan länsirannikolla.Maanantaina 30.7 lähettiin Thomas Cookilla kohti Prevezaa. Sieltä oli bussikuljetus Pargaan. Välimatka on jotain reilun 60 kilsaa. Oli niin hassuu, et joku kerto mihin bussiin pitää hyppää ja se bussikin vei suoraan hotellille. Omatoimimatkailijalle ihan uusi kokemus... :D Mikäs siinä, muita matkanjärjestäjan palveluja me ei sit käytettykään, kuljetus oli ainoo. Oltiin perillä vasta illalla myöhään. Käytiin lähimmässä kaupassa ostaa vettä ja painuttiin nukkumaan. Seuraavana aamuna herättiin aikaisin ja lähettiin tutkimaan Pargan pieniä "päärantoja". Eka päivä meni pitkään jatkuneen väsymyksen takia vähän sumussa, eikä mulla ollu ees kameraa messissä. Niistä rannoista lisää myöhemmin. Heti Pargasta tuli kiva fiilis. Nappivalinta reissulle. Ihana kylä, sopivan kokoinen, ihanaa kirkasta vettä, mukavia ihmisiä ja kivoja ravintoloita hyvillä paikoilla.

Pargassa on monta kivaa erikokoista biitsiä. Tokana päivänä lähettiin päärannoilta veke, mut kuitenkin aika lähellä olevalle Valtos beachille. Sinne pääs kävelemään vanhan Pargan läpi, joka on rakentunu kukkulalle. Pargassa on paljon korkeuseroja, joten ihan huonokuntoisimmille ei vältsii paras valinta. Tosin esimerkiks rannoille pääsee keskustasta taxiveneillä. Käppäillen sinne meni ehkä kymmenisen minuuttia.Valtos on pitkä ranta, jonka kupeessa on hotelleja, mut ei ihan kauheesti muuta. Paljon biitsituoleja ja aurinkovarjoja. Rannan reunoilta löyty väljempää tilaa, mutta kaikkialla toki suhteellisen paljon porukkaa koska sesonki. Ranta muodostui pääasiassa pienistä kivistä. Vesi oli ihanan kirkasta. Vesiaktiviteetteja olis löytyny monenmoista rannan keskiosasta. Me fiilisteltiin rantaa ja vettä ihan vaan hengaamalla.Rantahengailun jälkeen käytiin lounaalla läheisessä tavernassa, josta oli kivat näkymät rannalle.


Pargassa ei ihan kauheesti oo nähtävyyksiä, joka ei kyl meitä mitenkään vaivannut, koska reissun pääpointti oli viettää vaan rentoo biitsilaiffii. Yks nähtävyys käytiin kuitenkin kattomassa, kun se oli ihan lähellä. Ihan vanhan Pargan kyljessä kukkulan päällä sijaitseva Venetsialainen linnoitus. Sieltä oli siistit näkymät kylään. Kiva oli päästä pikkusen reippailemaankin. Vastapainoa rannalla makoiluun.Koska maisemia on siistii tarkkailla korkeelta, päätettiin kiivetä linnoitukselle uudestaan illalla kattomaan kylään syttyneitä valoja. Samalla reissulla käytiin syömässä näköalaraflassa. Niitä Pargassa riitti. Jännää oli et hintaerot ravintoloissa oli pieniä, sijainnista riippumatta. Muuten hintataso oli hieman alhaisempi kun Suomessa. Allaolevat souvlaki annokset makso noin kympin ja puoliliktraa kannu punaviiniä 5 euroo.Vaikka Parga oli pieni ja tähän aikaan suurin osa kylässä kulkevista ihmisistä oli turisteja, ei väenpaljous ahdistanu. Se jopa vähän yllätti, koska mä oon tehny suurimman osan reissuistani johonkin "jämäaikaan", jolloin on hiljaisempaa. Positiivinen ylläri oli myös se, et iso osa turisteista oli myös Kreikkalaisia. Meijän toinen reissuvaihtis olis ollu Santorini ja veikkaan et siellä tungos olis ollu paljon karmeempaa. Santorinillekin on joskus päästävä, mut mieluumin johonkin toiseen ajankohtaa. Parga oli nappivalinta, ei voi muuta kun hehkuttaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti