tiistai 14. elokuuta 2018

Parga 2018: Krioneri beach & pikkusaari

Valtoksella vietetyn päivän jälkeen lähettiin seuraavana aamuna samoille mestoille missä vietettiin  myös meidän eka päivä Pargassa eli suuntana päärantsu. Pargassa on kaks päärantaa, Krioneri ja Piso Krioneri. Suurempi niistä on Krioneri, mut kumpikin aika pieniä rantoja. Krioneri jatkuu suoraan satamasta ja vierellä kulkee käppäilykatu. Krionerin ja Piso Krionerin erottaa pieni kukkula, joten suoraan rantoja pitkin ei pääse vaihtamaan biitsiä. Välimatkan kävelee parissa minuutissa. Kumpikin rannoista on karhean hiekan ja pikkukivien sekoitusta. Krionerin edustalla on pikkunen saari. Matalan veden aikaan sinne pääsee kuulemma kahlaten, mut me kun tehtiin sinne pieni retki niin pakkasin kameran vedenkestävään reppuun ja sitten uitiin yli. Satamasta olis jollain paatillakin päässy jos ei viitti itteään kastella.


Saarella on pikkunen symppiksen näkönen kappeli ja korkeuttakin löytyy paikoitellen sen verran et on kiva käydä kattomassa maisemia Pargaan suntaan ja kauniin sinisenä aaltoilevaa Joonianmerta. Krionerin ja saaren välillä pääs ihan kivasti snorklaamaanki. Ihan kauheesti noilla rannoilla ei oo nähtävää, mut silti on ihan kiva snorklata kun vesi on niin överikirkasta. En oo koskaan uinu noin kirkkaassa vedessä. Ihan ku Norjassa joella. On niin siisti fiilis kun vesi on läpeensä niin kirkasta, et vaikka alla on useita metrejä vettä, näkyy pohja ihan selvästi.
Ylläoleva kuva Krionerista kylän puolelta. Rannalla oli arvatenkin aika paljon porukkaa koko ajan. Ihan aamusta oli väljempää ja tietty myös illalla. Aina kuitenkin oman pyyhkeensä sai johonki kohtaan levitettyy. Aurinkotuoleja olis kans voinu vuokraa, mut ei koettu sitä tarpeelliseks. Piso Krioneri on ton kuvassa näkyvän kukkulan takana. Kumpikin ranta oli ihan hollilla, joten nälän yllättäessä piti vaan ottaa pari askelta vieressä olevalle käppäilykadulle, tai sit muutama askel lisää niin pääs kylän muille kujille. Meidän hotellilta käveli rantaan viidessä minuutissa.


Yks reissun hittijutuista syömingeistä oli frozen yoghurt. Mä en oo mikään kovin suuri jäden ystävä, mut jugurttijätski uppoo kyllä. :D Käytiin useampana päivänä hakemassa annokset Chillboxista. Sieltä sai valita muutamasta eri mausta ja sit kerätä hilppeet itte päälle. Mä luotin naturelliin, Hene joka on muutenki kova jätskin ystävä, tykästyi vanilijaan. Välillä tehtiin niin et käytiin ensihätään hoitamassa nälkää noilla bokseilla, sit hotellille huuhtelee merivedet pois ja sen jälkeen syömään jotain oikeeta ruokaa. Ei se väärin oo! Ihanaa olla aikuinen hahah...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti