perjantai 31. elokuuta 2018

Parga 2018: Iltapäivä veneillen

Yks jo ennakkoon mietitty aktiviteetti meillä oli reissulle. Google on kaveri ja osas kertoo meille et Pargasta saa vuokrattua veneitä. Hene potee venekuumetta ja kumpikin tykätään olla vesillä, joten se meni heti to-do listalle. Lomaviikon loppupuolella otettiin vene alle ja lähettiin tutkimaan mihin sillä pääsee. Paatin olis vissiin saanu suoraan netistä vuokrattua, mut me löydettiin yks päivä toimisto, josta sai kans tehtyä varauksen. Oltais haluttu vene koko päiväks mut koska sesonki, saatiin paatti vaan puolikkaaks päiväks. La iltapäivä oli ainoastaan vapaana, joten napattiin se. Samainen aamupäivä vietettiin rennosti sataman läheisyydessä hengaillen ja take away kahveja nautiskellen.


Vene saatiin kahdelta. Se tuotiin meille viereiseltä biitsiltä. Hyvä lyhyt hyvä opastus veneen käytöstä ja säännöistä. Briiffauksen jälkeen vietiin veneen tuonut tyyppi takas Valtokselle ja lähettiin ominpäin liikkumaan. Keli meni vähän pilviseks, mut eipä se oikeesti ihan kauheesti haitannu kun lämpöö riitti. Hengailtiin Pargan ja Lichnos beachin lähistöllä. Rantauduttiin yhdelle pikkuruiselle autiolle biitsille.

Käytiin myös snorklaamassa pienellä kivisellä lahdukalla. Ai että vesillä on vaan niin kivaa. Ei tainnu Henen venekuumetta jeesata yhtään... Meillä oli neljä tuntia aikaa ja se meni kyllä hurjan nopsaan. Mä aloin haaveilla ihan kauheesti purjehtimisesta Kreikassa. Purjehtiminen on mielenkiintoista ja mitä se oliskaan noilla vesillä. Täytyy varmaan toteuttaa jossain vaiheessa. Pitäis vaan opetella purjehtii eka kunolla...Kellon lähestyessä kuutta piti lähtee takas Valtokselle päin. Sieltä käytiin noukkimassa se sama heppu kyytiin, jonka jälkeen hoidettiin maksut ja sanottiin heipat Pargan laiturissa. Oli kyl yks kivoimpia juttuja koko reissussa. Ihan hyvin olis menny koko päivän vuokrakin! Olis vaan pitäny olla vähän aikasemmin kyselemässä. Ihan ilmaista hupia se ei tietenkään ollu, mut kyl ihan jokasen euron väärti. Puolikas päivä maksoi 75 e ja siihen sit bensat päälle. Eli koko touhu oli muistaakseni noin yheksänkymppiä. Iso peukku ja vahva suositus veneen vuokraamiselle Pargassa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti