torstai 21. kesäkuuta 2018

Pikaloma Wienissä: Haus Des Meeres

Lähtöpäivänä meijän lennot lähti vasta viiden jälkeen, joten päivällä oli vielä hyvin aikaa hengailla. Vikalle päivälle oltiin plännätty visiitti Haus Des Meeres Aqua Terra Zoohon. Iso akvaario ihan siinä meijän kulmilla. Liput makso 18,50e per nassu. Pytinki oli jo ulkoota aika massiivinen. Korkee ja karuhko. Sisältä rakennus oli osittain vähän vanhahtava, eikä mikään kovin hieno, mut kaikki akvaariot, terraariot ja muut oli kyllä hyvät. Kalojen ja matelijoiden ystävänä oli tietenkin kiva pällistellä riemuidioottina kaikkee jänskää.Rakennus oli ehkä vähän sekava ja jossain vaiheessa Henen kaa eksyttiin Rikusta ja Saanasta. Rikulta ja Saanalta oli alkuun jääny jotain näkemättäkin, kun sisällä ei ollu kauheesti mitään opasteita. Yksikin ovi oli sellainen, joka näytti ihan joltain palo-ovelta, josta vaan henkilökunta kulkee, mut sen takana olikin lisää kaikkia elukoita. Yhdestä ovesta päädyttiin siistille näkölatasanteelle.

Se ei kyl jääny ainooks maisemapaikaksi. Pari kerrosta ylempänä oli vielä siistimpi näköalakahvila ja terde, jossa läpinäkyvät aidat. Vitsi että sieltä oli siistit näkymät kaikkialle kaupunkiin. Sinne löydettiin taas koko porukalla. :D Oli niin siistiä paistatella päivää korkeuksissa.
Akvaariokierroksen jälkeen oli nälkä. Vielä kerkis käydä syömässä ennen kun piti lähteä kohti lentokenttää. Meidän kotikadulla oli tosi kivannäkönen vegaanirafla/kahvila, jota oltiin Saanan kanssa katottu joka päivä kun käveltiin siitä ohi. Nyt sitten lopulta käytiin siinä, vaikka pojat oli vähän epäileväisiä. :D Ruoka oli hyvää ja paikka muutenkin tosi kiva. Syötiin lounas terassilla.
Lento kotiin päin lähti viiden tienoilla. Lennettiin ekaks Austrian Airlinesilla Müncheniin ja sieltä Hansalla Helsinkiin. Vaihtoaikaa oli ihan hyvin, mut VIE-MUC väli oli vähän myöhässä ja lennon aikana alkoi vähän kuumottaa vaihtovälin kapeneminen. Myös MUC-HEL oli myöhässä, joten ei meillä sit ollutkaan hätää. Onni on oma kommentattori, joka kertoo mitä lennon aikana tapahtuu. Selostusta oli kiva kuunnella naama kiinni lasissa ja samalla kattoa laskevaa aurinkoa ennen Helsinkiin laskeutumista.


Kaikkien myöhästymisten jälkeen oltiin kotona vasta joskus yhden aikaan yöllä. Reissu meni kaikinpuolin tosi hyvin. Meille sattu ihan hullun hienot ja lämpimät kelit. Yhtenä päivänä vähän ukkosti, mut ei edes satanut jotan ei haitannu yhtään. Nähtävyydet oli hienoja, ruoka hyvää ja meillä oli kiva porukka. Ainoo mikä Wienistä jäi hieman tökkimään, niin ei meinattu oikein muistaa että siellä käy kortit vähän niheesti. Eihän siinä nyt muuten mitään, mut harvoin tulee pidettyä käteistä lompakossa, kun on niin tottunut että kaikkialla voi maksaa kortilla. Tuntu hassulta, et tollasessa paikassa suositaan edelleen enemmän käteistä. Mut joo, se oli ainoo mikä tuotti vähän päänvaivaa hetkittäin. Muuten kaikki sujui hyvin ja olis ollu kiva olla vielä muutama päivä enemmän. Vielä jäi kiinnostavia juttuja näkemättä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti