perjantai 15. kesäkuuta 2018

Pikaloma Wienissä: Luonnon historiaa & terassihengailua

Edellisen päivän univelat tuli kuitattua kivasti ja koko porukka nukkui sen mitä nukutti seuraavana aamuna. Päivä nro kaksi alkoi siis rauhallisesti. Oltiin liikkeellä vasta joskus 11 tienoilla eikä edes haitannu yhtään. Taas oli ihanan lämmintä. Helle lähenteli Aasian kosteeta kuumuutta ja se tuntui niin hyvältä. Lähettiin kämpiltä käppäilee ilman tarkkoja suunnitelmia. Tai yks missio oli, Hene halus ostaa mulle synttärilahjan. Mulla on synttärit 9.6. ja nyt se osu soppelisti just reissuun. Käytiin Henen kans hakemassa mulle langattomat kuulokkeet. Se oli oikein tarpeellinen ja kiva lahja. Sitten jatkettiin koko porukalla hengailua. Osuttiin johonkin vegaanitorille. Vegehommat näytti olevan iso juttu Wienissä.

Mestoilla pyörimisen jälkeen oli nälkä. Olin jo ennakkoon kattonu netistä yhden raflan joka tarjos kaikkee perinteistä ruokaa gluteenittomana. Kaikki Zum Wohlin annokset oli gluten free, kuinka jees. Kippisteltiin 28-vuotiaalle mulle. Mä valitsin listalta wiener schnitzelin. Oli hyvää ja täyttävää! Edellisestä schnitzelistä olikin aikaa. Tälläsenä ruokavammasena on yleensä turha haaveilla mistään leivitetystä.
Syömisen jälkeen suunnistettiin luonnonhistorialliseen museoon. Se oli mielenkiintoinen mesta ja koko rakennus oli siisti. Täytetyt eläimet oli hiukan tökerön näkösiä, mut eipä se poista sitä kuinka mielenkiintoisia kaikki luontojutut on. Meillä meinas kyl tulla lopulta vähän kiire, kun museon sulkemisaika alkoi lähestyä. Useempi tunti hurahti ihan huomaamatta. Jäätiin alkuun tuijottelee kiviä vähän pitkäks aikaa. :D Saana oli kiertäny jo puolet museosta, kun me poikien kans katteltiin innokkaana naama kiinni lasissa vitriinissä olevia kiviä... Kerettiin kuitenkin näkee koko museon tarjonta, mut vikat osastot meni kyllä aika hätäsesti. Museon pääsymaksu oli muistaakseni kympin.


Museolta lähdettiin tutustumaan kaupungin keskustaan eli Innere Stadtiin. Käytiin jädellä, kahvilla ja makkara-annoksetkin maisteltiin. Keskusta oli nättiä aluetta, mut siellä ei tällä reissulla tullu enempää hengattua. Ihan kaikkee ei vaan kerkee näin pikasella visiitillä.Illalla käytiin ihmettelemässä jokea, Tonavan kanavaa. Joen rantsuun pääs kätevästi taas metrolla.

Jokivarsi näytti hauskalta paikalta. Pysähdyttiin kivan näköselle laivabaarille, Badenschiffille. Baarin lisäksi laivassa oli uima-allas. Osassa kohtaa paattia oli joku yksityistilaisuus, mut me löydettiin hyvä mesta laivan päällä olevalta terdeltä. Oli ihanaa istuskella lämpimässä kelissä, kattoa jokivartta kulkevia ihmisiä ja nautiskella kylmää juomaa. Vähän olis tehny mieli mennä uimaankin, mut ei ollu mitään kamoja mukana. :D
Ei yhtään huonompi 28vee synttäripäivä. En mä kyl edes päivän mittaan muistanu et oli "mun päivä".  Poikettiin kanavalta poistuessa vielä kotikadun irkkuhenkisessä kapakassa. Kun päivän käpyttelee kaupungilla, on väsy joten oltiin taas ihan ihmisten aikaan takaisin kämpillä ja nukkumassa. Täyty keräillä voimia taas seuraavan päivän koitoksiin! Niistä lisää taas seuraavassa postauksessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti