maanantai 15. huhtikuuta 2019

Parin päivän minilomalla

Käytiin pitkästä aikaa Henen kans lomailemassa ihan oikeesti. Pikalomailua, mut niin et tällä kertaa myös Hene oli ihan oikeesti vapaalla, eikä layoverilla. Halusin järkkäillä meille jotain kivaa, ennen kun mä taas painelen omille reissuilleni kalojen perään. Hene ei pitkään tienny minne oltiin menossa, se oli yllätys. Olin vaan kertonu et johkii minne pääsee nopeesti. Mulla oli pari vaihtista, joista toinen karsiutui sit kivan hotellin täyttymisen takia. Päivää ennen lähtöö Hene kyl arvas minne mennään ja kaiken kukkuraks selvis et ei ollu ees eka kerta, joten kovin spektaakkelimaista ylläriä tästä ei nyt tullu, mut ihan sama. :D Kiva oli silti kuulemma lähtee uudestaan. Mentiin Riikaan!

Mä en ollu aikasemmin käyny Riikassa, enkä missään muuallakaan Latviassa. Tultiin kaupunkiin su iltana. Olin varannu meille kivan hotellin vanhastakaupungista. Wellton centrum hotel & spa. Olin varannu kaikista pienimmän huoneen, jonka hintaan kuului jokapäiväinen muutaman tunnin spa lilluminen. Hotellissa ei varmaan ollu tähän aikaan vuodesta kauheeta tungosta, joten respassa kerrottiin et meijät oli upgradettu isompaan huoneeseen. Se oli mukava ylläri hotellilta. :) Olisin kyl ollu ihan tyytyväinen siihen pieneenkin huoneeseen, kun ainakin kuvien perusteella se näytti kaikista kivoimmalta. Eka ilta vietettiin ihan vaan hotellilla. Käytiin viereisessä Rimissä ostamassa halpaa sushia huoneeseen ja sen jälkeen mentiin tutustumaan spahan. Se oli aina pieni, mut tosi kiva eikä porukkaa ollu paljon. Kiva oli rentoilla.

Maanantaina lähettiin aamupalan (joka oli oikein jepa) jälkeen tutkailee kaupunkia. Ekana mentiin tsekkaamaan vanhat kauppahallit. Ollaan molemmat mieltyneitä kauppahalleihin, joten niissä käyminen oli ihan ykkösjuttu tälle reissulle. Vanhat 1930 luvulta olevat zeppelin-hallit on jo itessään siisti juttu. Halleista löytyy kaikenlaista. Vaatetta, koruja ja ruokaa. Etenkin ruokaa!






Yhdessä halleista oli siisti, ehkä vähän hipsterihtävä pienistä ravintoloista koostuva alue. Siellä oli tarjolla kaikenlaista, mut oltiin tultu just aamupalalta, joten ei syömiset skipattiin. Periaatteessa olis voinu jotain pientä maistella, mut gluteenittomana Riikassa ei oo ihan helppoo. Olin sen selvittäny jo etukäteen, enkä jaksanu heti riskeeraa. Istahdettiin kuitenkin hetkeks kahville.

Kauppahallista lähettiin tutkimaan vanhaa kaupunkia. Käytiin tsekkaamassa muutama pieni nähtävyyskin. Vanhankaupungin nähtävyydet on ihan kävelyetäisyydessä toisistaan, jos niitä haluaa kiertää. Riikassa oli vähän samanlaista meininkiä kun Tallinnassa, mut kuitenkin erilainen fiilis.

Me ei olla kumpikaan kovin innostuneita kiertämään kaikenmaailman nähtävyyksiä, mut yhdeltä kadulta löydettiin ihan hauska turreilumesta. Illusion rooms Riga tarjos hetkeks hauskaa tekemistä! Kantsii Instagramista tsekkaa tolla hashtagilla kuvia. 

Nälkä alkoi hiipiä iltapäivästä. Olin tsekkaillu meille valmiiks pari vaihtista, josta mäkin saisin varmasti turvallista ruokaa. :D Mentiin The Beginnings raflaan. Se on pieni ketju, josta saa pääosin vegaania ja gluteenitonta safkaa. Ai että. Hene otti "liha" burgerin ja mä otin tattaripannareita. Ihan saakelin hyvää oli molempien setit. Mä voisin syödä noita pannareita vaikka joka päivä...

Myös jälkkäripaikka oli tsekattu ennakkoon. Pieni perheyritys kahvila Skudru Pūznis tarjoo pelkästään gluteenittomia herkkuja. Sehän oli pakko käydä testaamassa. Otettiin pari erilaista herkkupalaa ja mutusteltiin ne yhessä. Mä en oo ikinä ollu kauheesti makeiden herkkujen perään, mut Hene tykkää ja onhan se kiva saada välillä jotain hyvää ja gluteenitonta. Meijän raflavalinnat oli kyl oikein jees!

Myöhemmin illalla käytiin vielä vanhankaupungin Lidossa syömässä. Lido on ketju, joka tarjoo kotiruokatyylistä mättöä buffatyyppisesti. Suht edullista ja täyttävää ruokaa. Niissä vissiin käy yleensä porukkaa aika paljon, mut tähän aikaan vuodesta keskellä viikkoa ja vielä illasta ei kyllä ollu yhtään tungosta. Sama päti koko kaupunkiin. Vaikka oli nätti keli, oli tosi kylmä eikä porukkaa ollu paljon liikenteessä. Se oli tosi jees. Oli ihanaa kävellä illalla auringon laskiessa Riikan vanhankaupungin kujia kun oli ihan hiljaista. Veikkaan et iiiihan erilainen meininki keväämmällä ja varsinkin kesällä! Tää sopi meille ihan hyvin, kun ollaan sellasia "ihmisvihaajia". No ei nyt oikeesti vihata ketään, mut vuorotöiden joustavuus aikataulujen kanssa on ajanu meijät kummatkin ahdistumaan ihmismassoista. :D

Myöhemmin illalla mentiin vielä hetkeksi hotellin spahan. Sielläkään ei ollu ketään muita kun me. Ai että. Seuraavana päivänä heräiltiin rauhassa, käytiin aamupalalla ja sit aika nopeesti olikin aika lähtee takas kentälle ja kotia kohti. Pari yötä Riikassa oli tähän saumaan oikein passeli. Veikkaan et pidempäänkin olis voinu viihtyy vähän lämpösemmillä keleillä. Riikassa näytti olevan paljon puistoja ja ne jäi tietenkin nyt kokonaan kokematta. Riikassa ja Tallinnassa tuntu olevan jonkin verran samaa, mut kuitenki fiilis vähän erilainen niinku jo sanoinki. Tällä nopeella kokemuksella mä itte tykkään kyllä Tallinnasta jollain tapaa enemmän. Kiva oli käydä uusi paikka kuitenkin tsekkaamassa ja Henen kans vähän rentoilemassa. Pari päivää reissun jälkeen mä pakkasin laukkuni taas ja lähdin vuoden ekalle kalareissulle. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti