tiistai 26. lokakuuta 2021

Kreetalla elo-syyskuussa

Ulkomaille suuntautuvat matkat on ollu pitkän pätkän jäissä. Edes Norjaan ei meikeläisen osalta päässy menneenä kesänä. Nyt kuitenkin maailma näyttää lähteneen avautumaan kun jengi alkanut saamaan rokotteita ja se on mahdollistanut matkustamista. Mekin uskaltauduttiin Henen kans pohjoismaiden ulkopuolelle elokuun lopulla. Oltiin viikko Kreetalla. Saatiin kakkosrokotteet elokuun alussa, joten sen turvin viittittiin lähtee. 



Oltiin ihan pakettimatkalla. Se tuntu tähän saumaan järkevimmältä vaihtikselta. Toteutettiin reissu aika pienellä budjetilla Tjäreborgin kautta. Lennot, hotelli ja kuljetukset makso 306 e per nassu. Korona-aika on imeny meijän talouden aika kuiviin kaikkien lomatutusten takia, joten mietittiin hetken aikaa onks meijän järkee laittaa matkaan rahaa ees niinkään paljoo. Päädyttiin kuitenkin lähtemään, kun matkustaminen on molempien mieleen eikä tässä tosiaan hetkeen olla missään oltu. Lennot oli Haniaan ja majoitus Agia Marinassa.








Yllä olevat kuvat on Haniasta. Käytiin siellä viikon aikana pari kertaa. Kerran paikallisbussilla ja toisen kerran mopolla. Meillä oli mopo vuokralla pari päivää. Oltais haluttu vuokrata auto ja kiertää läntistä Kreetaa enemmänkin, mut budjetti tuli vastaan ja päädyttiin mopoon. Sen huonona puolena on hitaus, mutta muuten mopolla on kiva liikkua. Kyllä me yhtenä päivänä ajettiin ajettiin meijän 50-kuutioisella yli 80km. :D Käytiin sen päivän aikana Kissamoksessa ja Falasarnassa. Siellä oli tosi ihana ranta. Mopolla kruisailu oli kyllä reissun parasta antia. Tykätään aina kun pääsee liikkumaan oman aikataulun mukaan ja vielä jollain hauskalla menopelillä. Pari vuotta sitten meillä oli Skiathoksella mönkkäri.




Meillä ei ollu lomalle sen ihmeellisempiä suunnitelmia. Aika rentoa oleilua siis. Ympärillä kohoavat vuoret vähän kyllä huusi mun nimeä, mutta Hene ei niin lämmenny reippailulle. Ei käyty myöskään kaikista kuuluisimmilla ja kuuleman mukaan hienoimmilla rannoilla (Balos, Elafonissi), kun niihin ei mopolla saanu Agia Marinasta ajaa. Olis niihin päässy myös järjestetyllä retkellä, mut "ihmisvihaajat"/budjettimatkailijat päätti jättää tällä kertaa väliin. Suurin osa ajasta vietettiin käppäillen rannoilla Agia Marinan ympärillä. 



Meillä oli mukava ja rento loma. Mä mietin ennen reissua et miltähän eka matka pitkän tauon jälkeen mahtaa tuntua. Ei se lopulta tuntunu yhtään erikoiselta. Ihan samalta kun aina ennenkin, mitä nyt koronatoimet oli tietenkin sielläkin näkyvissä. Ne olikin aika samalla tasolla kun Suomessa. Maskit päässä sisätiloissa ja julkisessa liikenteessä, käsidesiä kaikkialla ja muistutuksia turvaväleistä. Pienen kuohahduksen ensimmäisenä aamuna aiheutti meri. Niin kaunis välimeri. Silloin tuli vähän tippa linssiin. Saa nähdä milloin seuraavan kerran tulee lähettyä johonkin. Nyt alkaa katse olla jo talvessa ja laskettelussa, vaikka ei tietenkään pidä unohtaa käynnissä olevaa syksyista kalastuskautta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti