lauantai 25. huhtikuuta 2020

Pieta & Hene 22.4.2020

Muuttukoon tää blogi nyt hetkeks matkablogista ihan peruslaiffiin. Kaikki matkat kun on nyt määrittelemättömän ajan pannassa. Ihan peruslaiffista ei tässäkään postauksessa oo kuitenkaan kyse. Keskiviikkona 22.4. oli hieno päivä. Me mentiin Henen kans naimisiin. Meillä piti olla hääkemut jo menneen viikon lauantaina, eli 18.4. mut sattuneista syistä ei ollukkaan. Vaikka hääkemujen siirtäminen onnistu ilman minkäänlaisia ongelmia, aiheutti se silti surun puseroon sillon viitisen viikkoa sitten. Kauan ootettu päivä oli jo aika lähellä, mut sit yhtäkkiä aamukampaan tulikin hurjasti lisää tikkuja... Päätettiin sillon, et mennään kuitenkin naimisiin jo nyt keväällä. Se on kuitenkin meille se pääjuttu. Seuraavan jännitysmomentin toi Uudenmaan rajojen sulkeminen. Tarkotuksena oli ottaa meijän kummankin vanhemmat paikalle (jos kaikki pysyy terveinä), mut Henen porukat asuu rajan toisella puolella. Toinen vaihtoehto olis ollu mennä maistraattiin ihan kaksin, mut kyl me toivottiin että edes meijän porukat pääsis näkemään meille tärkeen hetken. Rajat aukes ja päästiin kaikki yhessä paikalle.

Mä en oikein saanu nukuttua ennen vihkipäivää. Se ei oo kyllä mitenkään yllättävää. Oon ihan lapsesta lähtien ollu sellanen, et kun on jotain poikkeevaa tiedossa, en saa nukuttuu. Samaa oli nytkin jatkunu jo noin viikon verran. Meillä on vielä muuttokin tulossa, joka antaa oman osansa unien menetykseen. Heräsin keskiviikkona jo viiden tienoilla. Sain kuitenki vielä vähäks aikaa nukahdettuu, enkä ruvennu herättelee vieressä tuhisevaa ukkoo. Hene ei olis varmaan arvostanu hahah. Aamupäivällä laittelin itteeni kuosiin. Tukkahommat aiheuttaa aina päänvaivaa, oon niissä vaan ihan käsi. Sain kuitenkin jokusen kiehkuran väsäiltyy ja tukka oli ihan ok juhlakuosissa. Meikin kanssa ei ongelmaa, se on musta kivaa puuhaa. Faija tuli hakemaan meitä jossain vaiheessa. Porukoilla syötiin lounasta ja puettiin juhlavaatteet päälle. Mun häämekko on alunperin teetetty Henen mummille 50-luvulla. Sen jälkeen sitä käytti myös Henen äiti kasarilla. Mulle puku muokkailtiin sopivaksi meijän mamin kanssa. Muuta puvulle ei oikeestaan tehty, kun pätkästiin se kahteen osaan. Mekko on itsessään jo tosi ajaton, mutta nyt siitä saatiin enemmän mun tyyliin sopiva. Sopii tälläselle luonnonläheiselle peikkotytölle. Kimpun ja Henen vieheen mami teki harsokukasta ja mustikan varvuista. Mun sormukset on mun mummon vanhat. Niissä on vielä vanhatkin kaiverrukset jäljellä. Sen verran niitä muokattiin, et vihkisormuksen vaaleansininen kivi vaihdettiin kirkkaaseen. Tuntu kivalta et sai näin paljon vanhoja juttuja uudelleen käyttöön.


Vihkiminen oli klo 14. Päästiin vähän aikaisemmin sisälle odottelemaan omaa vuoroa. Helsingin maistraatti oli tosi positiivinen kokemus! Meillä oli ihan erilainen mielikuva virastosta, joka olis tunkkainen, kaikinpuolin kämäinen ja jengiä otetaan sisään ku liukuhihnalta. Se ei ollu mitään noista. Tila oli uusi, tosi freshi ja rauhallinen. Vihkimisen suoritti aivan ihana henkikirjoittaja rauhallisella ja lempeellä otteella. Itkussa oli pidättelemistä kun seisottiin vihkijän edessä, joka kyseli asianmukaiset kysymyksen. Tahdottiin, vähän naureskeltiin ja pujotettiin sormukset toistemme sormiin. Vihkiminen oli tosi nopee, mut se tuntu silti tosi spesiaalilta hetkeltä. Ei siihen oikeestaan mitään muuta tarvinnukkaan. Jäi tosi hyvä fiilis. Saatiin todistus ja onnittelut meijän vahemmilta. Saatiin vielä hetkeks jäädä tilaan miettimään mitä just tapahtu.


Heti vihkimisen jälkeen skumppailtiin. Me lähettiin ottamaan hääpotretteja Suvilahteen. Mami tuli vähän avustamaan meitä. Loput lähti Henen tädin luokse Töölöön odottelee meitä. Mulla oli selkee visio kuvista. Kuvaus kun on lähellä sydäntä ja kaikki tarvittava kalusto löytyy iteltä. Jalustan kanssa saatiin toteutettuu kivat kuvat. Jotain vähän erilaista, meijän tyyliin sopivaa. Suvilahdessa oli täydellistä graffitiseinää, joka rikkoo muuten seesteistä lookia. Meillä oli myös rekvisiitaks kaasunaamarit, ne kuvastaa tätä korona-aikaa. Kaasunaamarikuvat on ihan mun lemppareita, mut kyl näistä kaikista tuli mieleisiä, vaikka mä oikeesti vihaan olla kameran edessä. Takana on paljon kivempaa.


Kuvien jälkeen mentiin meidän "häävastaanotolle" Töölöön. Ihanaa, et saatiin edes pienit juhlat tän ahdistavan ajan keskelle. Ollaan koitettu mahdollisimman hyvin noudattaa kaikki rajoituksia ja ohjeistuksia, mutta nyt uskallettiin tehdä pieni poikkeus ja kokoontua Henen tädin luokse. Nautiskeltiin shamppanjaa, syötiin noutosusheja, kahviteltiin ja herkuteltiin Kakkugallerian kakulla. Meillä oli ihan superkivaa. Vähän harmitti, et kukaan mun sisaruksista ei nyt päässy paikalle. Meitä on niin paljon ja kaikkien puolisot myös tärkeenä osana meijän perhettä, joten porukka olis paisunu aika paljon. Juhlitaan sit isommin kun tää kökkö tilanne on ohi. Vaikka viime postuksessa kirjotinkin, et itse virus ei sinänsä ittee pelota, on se alkanu viimeaikoina pelottaa. Ei sitä halua itselle, eikä kellekkään muulle. Siks joutuu jokaisen tapaamisen kanssa miettimään, et mikä on järkevää. Meidän hääpäivänä negatiiviset ajatukset oli onneks hetkeks kokonaan poissa ja päästiin nauttimaan täysillä ihanasta päivästä.


Illalla siirryttiin kahestaa hotelliin. Meidän ei alkuperäisen suunnitelman mukaan pitäny mennä hotelliin hääyösi ollenkaan. Jos kemut olis ollu la, toivottiin et ne olis kestäny jatkoineen aamuyön tunneille asti ja koettiin et muutaman tunnin yöstä on turha maksaa isoo hintaa. Yötä piti mennä viettää rauhassa ihan vain kotiin. Nyt kuitenkin muutettiin suunnitelmia muuttorumban keskellä ja varattiin Glo Hotel Kluuvista sellainen Love-paketti. Kuoharia, aamupala huoneeseen ja myöhäinen huoneenluovutus. Se oli oikein passeli veto. Huoneessa kuunneltiin musaa, juotiin vielä parit lasit skumppaa ja pyörähdeltiin häätanssikin Dropkick Murphysin tahdissa. Silloin tuli kyyneleet silmiin.  Oon löytäny viekkuun tyypin, jonka kanssa on hyvä olla. Joka kanssa pystyy olee 100 prossaa oma itteni, joka ei vähättele, naureskele tai kohtele millään tavalla huonosti. Hene on rakastava, huomioiva, kovapäisyydellään haastetta antava ja super hauska ukkeli. Se et me ollaan nyt aviopari, ei muuta meitä mitenkään. Toimitaan hyvin yhteen, toimitaan hyvin erikseen. Kummallekkin oma identitetti ja omat jutut on tosi tärkeitä, mutta kumpikin haluaa omalla toiminnallaan myös puhaltaa yhteen hiileen. Parisuhde ei oo asia jota on elämässä pakko tavoitella, mut sillon kun se toimii hyvin ja tekee onnelliseksi, se nousee prioriteettilistalla hyvin korkeelle. Rakkauden osuminen näin omalle kohdalle on parasta.

Aamulla heräiltiin siihen ku huonepalvelu toi runsaan aamupalan huoneeseen. Siinä ku istuttiin ja mussutettiin hotellin hyvää aamupalaa, oli taas kyyneleet aika lähellä. Oli vaan niin kiva fiilis. Huone piti luovuttaa kahelta. Ennen sitä lilluttiin kylpyammeessa ja vaan oltiin. Meidän hääpäivä oli kaikenkaikkiaan ihan paras. Jos ei vielä tästä jokseenki imelästä tekstistä tullu selville. Parempaa päivää en oikeestaan olis voinu ees toivoo. Meillä ei muutenkaan ollu häistä mitään suuria haaveita, vaan kaikki järkkäilyt oltiin tehty rennolla otteella. Musta tuntuu, et moni luo itte hääpäivän onnistumisesta isot paineet. Ei sillä, haaveilla saa ihan niin paljon kuin haluaa. Kaikilla on eri tyyli järkkäillä ja toteuttaa häänsä. Meillä tää sopi oikein hyvin. Toki odotellaan myös marraskuun kemuja. Sillon saadaan isompi porukka yhteen ja päästään juhlii tärkeiden ihmisten kanssa enemmän. Nyt se "pääpäivä" on kuitenkin suoritettu ja juhlakamatkin odottaa valmiina myöhempää ajankohtaa!

Mrs. Piiroinen & Mr. Karlsson kiittää ja kuittaa! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti